Sljedeći tjedan slavi se u Katoličkoj Crkvi:

• P. – DUŠNI DAN – Spomen svih vjernika pokojnika
• U. – Spomen svih pokojnih franjevačkih redova, Hubert
• S. – Sv. Karlo Boromejski, biskup
• Č. – Sv. Emerik, Mirko
• P. – Sv. Leonard, Opat
• S. – Sv. Engelbert, Anđelko

Sljedeća nedjelja je 32. NEDJELJA KROZ GODINU.

1. Danas je prva nedjelja u mjesecu studenome. Molimo za svećenička i redovnička zvanja. Svoj dar za sjemenište možete ostaviti pri izlazu iz crkve. Hvala Vam na Vašoj dobroti.
2. Sutra, u ponedjeljak, 2. studenoga je DUŠNI DAN – Spomen svih vjernih pokojnika. Mise su u 7.00 i 18.00 sati. Molitva Srednjeg časa na groblju Čakovec je kod grobnice franjevaca u 11.45 sati za sve pokojne.
3. Papa Franjo je omogućio da se potpuni oprost za pokojne može dobiti tijekom cijeloga mjeseca studenoga. Vjernici mogu sami odlučiti kada će ispuniti uvjete, koji su pohod grobljima, sudjelovanje na misi, molitva Očenaša i Vjerovanje, sakrament pomirenja i pričest te molitva na nakanu Svetoga Oca.
Starije osobe, bolesnici i svi oni koji zbog teških razloga ne mogu izaći iz kuće, mogu zadobiti potpuni oprost pod uvjetom da se, ujedinjujući se duhovno sa svim drugim vjernicima, potpuno odreknu grijeha i s nakanom da što prije ispune tri uobičajena uvjeta za postizanje oprosta (sakrament ispovijedi, pričest i molitva na nakane Svetog Oca), pred slikom Isusa ili Blažene Djevice Marije, mole molitve za pokojne, na primjer: Jutarnju i Večernju Časoslova za pokojne, krunicu Blažene Djevice Marije, krunicu Božjem milosrđu, druge molitve za pokojne koje su vjernicima drage, ili da se posvete meditativnom čitanju jednog od evanđeoskih odlomaka koje pred nas stavlja liturgija za pokojne, ili da izvrše djelo milosrđa prikazujući Bogu boli i poteškoće vlastitoga života.
4. Svete mise za sljedeću, 2021. godinu možete predbilježiti u župnom uredu.
5. U suvenirnici, na izlazu iz crkve možete nabaviti kalendare za narednu 2021. godinu.
6. HVALA obiteljima koje svojim obiteljskim darom doprinose za crkvene potrebe. Pozivamo i ostale obitelji da pomognu u svojim mogućnostima svojim obiteljskim darom.
7. Tisak: ZVONA, Glas Koncila i ostali glasnici…