Sljedeći tjedan slavi se u Katoličkoj Crkvi:

• P. – Gospa Trsatska, bl. Ivan Merz
• U. – Sv. Ignacije iz Lakonija, redovnik
• S. – Sv. Leopold Bogdan Mandić, prezbiter
• Č. – UZAŠAŠĆE GOSPODINA NAŠEGA ISUSA KRISTA – SPASOVO
• P. – Sv. Matija, apostol
• S. – Sv. Izidor Ratar

Sljedeća nedjelja je SEDMA USKRSNA NEDJELJA.

1. Danas je druga nedjelja u mjesecu svibnju kada slavimo Majčin dan. Majčin dan je blagdan u čast majki i majčinstva. Svim majkama čestitamo Majčin dan.
2. Odlukom Definitorija naše Provincije svake druge nedjelja u mjesecu prikupljati će se milostinja za Fond solidarnosti za potrebe financiranje obnove u potresu oštećenih naših franjevačkih samostana. Na izlazu iz crkve možete ostaviti svoj dobrovoljni prilog. Hvala Vam na Vašoj dobroti.
3. SLAVLJE PRVE SVETE PRIČESTI u našoj župi biti u nedjelju, 30. svibnja 2021. u 11 sati. Župni vjeronauk je po redovitom rasporedu. Prvopričesnici utorkom od 9 ili 15 sati, a krizmanici četvrtkom od 13.30 ili 9 sati.
4. U utorak, 11. svibnja 2021. je DEVETI UTORAK u čast sv. Antunu Padovanskom. Pozivamo vas da svoje molitve napišete na papirić te ostavite u košaricu na oltaru sv. Antuna koje ćemo prikazivati svakoga utorka. Molimo, zahvalimo, zavjetujmo se i zagovorimo sv. Antunu.
5. U srijedu. 12. svibnja 2021. je blagdan sv. Leopolda Bogdana Mandića, čiji pokrajnji oltar imamo u crkvi te relikvije sv. Leopolda. Zaštitnik je oboljelih od tumora i karcinoma. Prije svete mise moliti ćemo litanije sv. Leopolda i moliti za sve oboljele od te zloćudne bolesti.
6. U četvrtak, 13. svibnja 2021. je svetkovina UZAŠAŠĆA GOSPODINA NAŠEGA ISUSA KRISTA – SPASOVO. Svete mise su u 7 i 19 sati.
7. Kroz mjesec svibanj su SVIBANJSKE POBOŽNOSTI uz večernju misu: u 18.30 sati je
zajednička molitva krunice i litanije Majke Božje, a u 19 sati je večernja sveta misa.
8. HVALA obiteljima koje svojim obiteljskim darom doprinose za crkvene potrebe. Pozivamo i ostale obitelji da pomognu u svojim mogućnostima svojim obiteljskim darom.
9. Tisak: Glas Koncila, ZVONA i ostali glasnici…