II. Susret dječjeg duhovnog stvaralaštva „Cvjetići svetoga Antuna“
Odluka povjerenstva:
Župa sv. Antuna Padovanskoga raspisala je likovno-literarni natječaj povod 20 godina postojanja župe II. Susret duhovnog dječjeg stvaralaštva
„Cvjetići sv. Antuna“ s temom „Djedovi i bake – prenositelji vjere i molitve u obitelji“. Ove godine sudjelovalo je ukupno 60 djece s ukupno 63 rada, a najmnogobrojniji su bili učenici nižih razreda i to u likovnom izričaju. Sudjelovala su i djeca iz Zadarske županije što nam je osobito drago kada dobivamo radove iz drugih županija. Tema djedova i baka bila je vrlo zahvalna i u likovnom i u literarnom izrazu. Najviše su se crtali likovi djedova i baka, njihove molitve i druženja u obitelji i crkvi, a pisani radovi govore o molitvama koje su ih bake i djedovi naučili, kao i zajednički odlazak u crkvu. „Anđele, čuvaru mili“ najčešće je spominjana molitva koju su unuci naučili od svojih djedova i baka. Zbog novonastale situaciji pandemije koronavirusa zahvalni smo svim učesnicima, osobito njihovim mentorima, vjeroučiteljima, roditeljima i učiteljima koji su potaknuli i motivirali za sudjelovanje u natječaju.
Svečana dodjela nagrada i priznanja svih učesnika bit će u subotu, 13. lipnja 2020. godine na blagdan Svetog Antuna u župnoj crkvi svetoga Antuna Padovanskoga u Čakovcu u 17 sati. Veselimo se vašem dolasku i neka vas čuva i prati blagoslov našeg zaštitnika.

REZULTATI