NEDJELJA PEDESETNICA
5. lipnja 2022.

Nedjelja Pedesetnica – Duhovi. Svršetak je Vazmenog vremena i počinje Vrijeme kroz godinu. Prva je nedjelja u mjesecu kada molimo i darujemo svećenička i redovnička zvanja.. Svete mise su u 7, 9, 11 i 19 sati.

U ponedjeljak, sutra, spomendan je Blažene Djevice Marije Majke Crkve. Ujedno počinje ljetni kvatreni tjedan posvećen molitvi za posvetu ljudskog rada i za urod zemlje.

U utorak je pobožnost 13 utoraka na čast sv. Antunu Padovanskom u 18.30 sati. Kod oltara sv. Antuna možete upisati nakane na koje želite da se moli na pobožnosti.

U petak počinje trodnevnica u čast sv. Antunu Padovanskom, kome je naša župna crkva posvećena. Svakog dana prije večernje svete mise je molitva krunice, pobožnost i blagoslov moćima sv. Antuna.

U subotu, 11. lipnja u varaždinskoj katedrali je prezbitersko ređenje. Ređenike i njihove obitelji preporučujemo u vaše molitve. Večernja sveta misa slavi se za posvećenje ljudskog rada.

Slijedeća nedjelja je NEDJELJA PRESVETOG TROJSTVA. Svete mise su u 7, 9, 11 i 19 sati. Nakon večernje svete mise pozivamo Vas na predstavljanje knjige Zercalo duše fra Abrahama Zelenića, prvog gvardijana franjevačkog samostana sv. Nikole, priređivač je g. Tomo Blažeka. Nakon predstavljanje knjige pozivamo Vas na koncert Varaždinskog komornog orkestra.

Zahvaljujemo što svojim obiteljskim darom pomažete našu župu i samostan.

Preporučam Vam katolički Tisak: Novi br. Glas Koncila.