Sljedeći tjedan slavi se u Katoličkoj Crkvi:

• P. – Sv. Bertold
• U. – Sv. Petar Regalat
• S. – Sv. Guido
• Č. – VELIKI ČETVRTAK
• P. – VELIKI PETAK
• S. – VELIKA SUBOTA

Sljedeća nedjelja je NEDJELJA USKRSNUĆA GOSPODINOVA.

1. Današnjom nedjeljom CVJETNICOM ili NEDJELJOM MUKE GOSPODNJE
započinje VELIKI ili SVETI TJEDAN. To je najsvetije vrijeme u kojem se spominjemo središnjeg otajstva naše vjere i spasenja. Veliki četvrtak, Veliki petak i Velika subota pozivaju nas da kroz liturgijske obrede vjernički proživljavamo događaje Kristove muke, smrti i uskrsnuća. Nađimo vremena da sudjelujemo u obredima tih dana.
2. Naš tradicionalni Križni put „Od pileka do pileka„ se odgađa zbog epidemiološke situacije. Križni put u crkvi je u 18.30 sati.
3. Sutra, na VELIKI PONEDJELJAK, 29. ožujka 2021. u 9 i 18.30 sati je Župna uskrsna ispovijed. Poslije svake ispovijedi je sveta Misa. Potaknite, osobito vjernike koje se dugo nisu ispovijedali da pristupe sakramentu pomirenja. Ispovijed će biti u skladu epidemioloških mjera.
4. U utorak, 30. ožujka 2021. je TREĆI UTORAK ususret pobožnosti 13 utoraka u čast sv. Antunu Padovanskom, zaštitniku naše župe.
5. RASPORED OBREDA KROZ SVETO TRODNEVLJE:
 VELIKI ČETVRTAK – MISA VEČERE GOSPODNJE
Misa Večere Gospodnje je u 19 sati. Nakon mise je euharistijsko klanjanje «Getsemanska ura».
 VELIKI PETAK – SLUŽBA MUKE GOSPODNJE
U 7 sati ujutro je križni put, a obredi Službe Muke Gospodnje počinju u 19 sati. Sva skupljena milostinja toga dana namjenjuje se „Za pomoć Crkvi u Svetoj zemlji“ – Božji grob.
 VELIKA SUBOTA
Na Veliku subotu Crkva se zadržava kod Gospodinova groba te u molitvi i postu razmišlja o njegovoj muci, smrti i silasku u podzemlje. U 7 sati ujutro je jutarnja molitva. Božji grob je otvoren cijeli dan. USKRSNO BDJENJE U SVETOJ NOĆI započinje u 22 sata. Ponesite sa sobom svijeće. Poslije obreda bdijenja je blagoslov jela.
6. Na USKRS su mise nedjeljnim rasporedom; 7, 9, 11 i 19 sati. Blagoslov jela uz svete mise je u 7 i 9 sati.
7. U župnom uredu možete nabaviti monografiju i medalju župe. Sav novac od kupnji je namijenjen za potresom stradale na Banovini. Promičite pobožnost prema sv. Antunu, kupite kao uskrsni poklon.
8. HVALA obiteljima koje svojim obiteljskim darom doprinose za crkvene potrebe. Pozivamo i ostale obitelji da pomognu u svojim mogućnostima svojim obiteljskim darom.
9. Tisak: nova ZVONA, Glas Koncila, MAK, Vendelin – gratis i ostali glasnici…