Sljedeći tjedan slavi se u Katoličkoj Crkvi:

• P. – Sv. Petar Alkantarski, prezbiter
• U. – Sv. Vendelin
• S. – Sv. Uršula i mučenice
• Č. – SV. IVAN PAVAO II., papa, UTEMELJITELJ BISKUPIJE
• P. – Sv. Ivan Kapistranski, prezbiter
• S. – Sv. Antun Marija Claret, biskup

Sljedeća nedjelja je 30. NEDJELJA KROZ GODINU.

1. Danas je MISIJSKA NEDJELJA I SVJETSKI DAN MISIJA. Na današnju nedjelju molimo i darujemo za misije. Milodar namjenjujemo za školovanje Indiosa u biskupiji San Ramon u Peruu koji su ove godine strašno pogođeni zarazom koronavirusa, a biskup je naš mons. Gerard Žerdin, rodom iz Lendave. Svoj dar možete ostaviti na izlazu iz crkve.
2. Ovom nedjeljom u župi je započela i akcija 70 DANA MISIJA U NAŠOJ ŽUPI, kojom se želi potaknuti na svakodnevno odvajanje jedne kune za potrebe misija i za svakodnevnu molitvu. Do Božića će tako svatko sakupiti otprilike 70 kuna za potrebe misija. Na izlazu iz crkve možete uzeti misijske kutijice.
3. Caritas Varaždinske biskupije Vas poziva da kupnjom lampaša za grobove pokojnih
(10 KN) činite dobro onima kojima je Vaša pomoć najpotrebnija. Ova Caritasova akcija se zove „OVA SVIJEĆA GORI DUŽE“.
4. Listopadske pobožnosti su uz večernju misu. Molitva krunice je u 18.20 sati, a sveta misa u 19 sati.
5. HVALA obiteljima koje svojim obiteljskim darom doprinose za crkvene potrebe. Pozivamo i ostale obitelji da pomognu u svojim mogućnostima svojim obiteljskim darom.
6. Tisak: nova ZVONA, Glas Koncila i ostali glasnici…
7. U Hrvatskoj, kao i u većini europskih zemalja, posljednjeg vikenda u listopadu, u noći s 24. listopada na 25. listopada, satovi se pomiču jedan sat unatrag i time počinje ZIMSKO RAČUNANJE VREMENA. Sljedeće nedjelje večernja sveta misa je u 18 sati.
8. Ovih dana, u kojima je cijeli svijet teško pogođen virusom, zvanim COVID-19 odlučili smo da slavimo svaki svagdan svete mise u kojoj bi se Boga molilo za završetak pandemije. Slaviti ćemo MISU U VRIJEME PANDEMIJE sa vlastitim misnim obrascem.