Župa svetog Antuna Padovanskog Čakovec raspisuje natječaj VI. Susret duhovnog dječjeg stvaralaštva

„CVJETIĆI SVETOG ANTUNA“

1. Tema natječaja je „Sveti Franjo Asiški – Božji prijatelj“.
2. Na natječaj se mogu poslati dječji literarni i likovni radovi djece predškolske dobi te radovi učenika osnovne škole uz tematiku:  život sv. Franje Asiškog,  franjevci, Pjesma stvorova, 800 godina Franjinih jaslica, sv. Franjo i grlice, sv. Franjo i vuk, sv. Franjo i ptičice, sv. Franjo i sv. Klara, sv. Franjo vitez, sv. Franjo popravlja crkvu, rane sv. Franje, sv. Franjo – zaštitnik ekologije…
3. Literarni radovi mogu biti pisani standardnim hrvatskim jezikom ili hrvatskim narječjima u obliku pjesme, molitve ili kratke priče. Likovni radovi za predškolski uzrast: djeca neka rade u tehnikama u kojima se vole likovno izražavati osim olovke i drvenih bojica. Osnovnoškolski uzrast: tempera, pastel i kombinirane tehnike (gvaš i tuš) ili (kolaž i tuš).
4. Pozivamo vjeroučiteljice i vjeroučitelje da u okviru vjeronaučne nastave potaknu vjeroučenike na izradu literarnih i likovnih radova. Isto tako, pozvani su svi učitelji i učiteljice, kao i drugi nastavnici i profesori (posebno Hrvatskoga jezika i Likovne kulture) da se uključe u ovaj natječaj i animiraju učenike u izradi radova.
5. Svaki rad treba imati: naslov, ime i prezime djeteta ili učenika, ime mentora, vrtićku skupinu ili  razred, broj mobitela mentora i broj mobitela barem jednog roditelja. Za likovni rad potrebno je navesti i tehniku. Svi podatci trebaju biti na dnu ili na poleđini rada.
6. Sve radove ocijenit će povjerenstvo, a svi sudionici dobivaju zahvalnice za sudjelovanje. Nagrađujemo tri najbolja likovna rada za predškolski uzrast, tri najbolja literarna i likovna rada od 1. do 4. razreda, tri najbolja literarna i likovna rada od 5. do 8. razreda. Ne nagrađujemo skupne radove.
7. Svaki dječji vrtić može poslati 20 radova. Osnovna škola može poslati 20 radova: 10 radova od 1. do 4. razreda, 10 radova od 5. do 8. razreda.
Svi radovi šalju se isključivo zemaljskom poštom. Pristigli radovi se ne vraćaju.
Natječaj je otvoren od 1. ožujka 2024. godine. Svi radovi moraju bit poslani do 20. svibnja 2024. na adresu:

Župa svetog Antuna Padovanskog
Trg svetog Antuna Padovanskog 1
40 000 Čakovec
s naznakom za natječaj „Cvjetići sv. Antuna“

8. Rezultate natječaja objavit ćemo na Facebooku i web stranici Župe sv. Antuna Padovanskog Čakovec: www.zupa-cakovec-jug.com
9. Svečana dodjela nagrada i priznanja bit će u četvrtak, 13. lipnja 2024. godine u 17 sati u Župi svetog Antuna Padovanskog u Čakovcu.
10. Svaki rad mora imati niže navedene podatke te priloženu potpisanu izjavu roditelja o davanju suglasnosti za prikupljanje, obradu i objavu osobnih podataka u svrhu sudjelovanja na natječaju.

NAZIV RADA:
IME I PREZIME AUTORA:
RAZRED I NAZIV ŠKOLE ili VRTIĆA:
MENTOR/MENTORICA (ako ima):
BBROJ MOBITELA MENTORA:
IME I PREZIME BAREM JEDNOG RODITELJA:
BROJ TELEFONA/MOBITELA BAREM JEDNOG RODITELJA:

fra Josip Šoštarić, župnik
Čakovec, 1. ožujka 2024.