Sljedeći tjedan slavi se u Katoličkoj Crkvi:

P. – Sv. Josephina Bakhita, djevica
U. – Sv. Skolastika, djevica
S. – BL. ALOJZIJE STEPINAC, biskup i mučenik
Č. – BL. DJEVICA MARIJA LURDSKA
P. – Sv. Eulalija
S. – Sv. Katarina Ricci

Sljedeća nedjelja je ŠESTA NEDJELJA KROZ GODINU.

1. Danas je prva nedjelja u mjesecu. Molimo za duhovna zvanja i darujemo za sjemenište. Svoj dobrovoljni prilog možete ostaviti na izlazu iz crkve. Hvala Vam na Vašoj dobroti.
2. Danas je prva nedjelja u mjesecu veljači i slavi se DAN ŽIVOTA. Crkva nas potiče da promičemo kulturu života, odnosno da poštivamo ljudski život od začeća do prirodne smrti.
3. Od sutra, 8. veljače, uz epidemiološke mjere započinjemo s blagoslovom obitelji. Prijavnicu za blagoslov obitelji možete uzeti na stoliću za tisak, ispunite ju i obvezno ju donesite u župni ured radi usklađivanja vremena blagoslova obitelji.
4. U srijedu, 10. veljače proslaviti ćemo blagdan BL. ALOJZIJA STEPINCA. Svete mise su u 7 i 18 sati.
5. U četvrtak, 11. veljače 2021. je blagdan GOSPE LURDSKE I SVJETSKI DAN BOLESNIKA. Na misi ćemo moliti za sve bolesnike, zdravstvene djelatnike i volontere.
Ususret Stepinčevu i Gospi Lurdskoj biti će trodnevnica koja će započeti sutra u ponedjeljak, 8. veljače.
6. Župa svetog Antuna Padovanskog Čakovec raspisala je natječaj za III. susret duhovnog dječjeg stvaralaštva “Cvjetići svetoga Antuna”. Tema natječaja je “Blagdan sv. Antuna Padovanskog u mojoj obitelji”. Na natječaj se mogu poslati dječji literarni i likovni radovi djece predškolske dobi te radovi učenika osnovne škole. Literarni radovi mogu biti pisani standardnim hrvatskim jezikom ili hrvatskim narječjima u obliku pjesme, molitve ili kratke priče, a likovni u tehnikama: pastel, gvaš, tempera ili kombinirana tehnika (pastel +akvarel). Svi radovi moraju biti poslani do 1. lipnja 2021. na adresu: Župa svetog Antuna Padovanskog, Trg svetog Antuna Padovanskog 1, 40 000 Čakovec ili na adresu elektroničke pošte: fra.cakovec.jug@ofm.hr s naznakom “Za natječaj “Cvjetići sv. Antuna”.
7. HVALA obiteljima koje svojim obiteljskim darom doprinose za crkvene potrebe. Pozivamo i ostale obitelji da pomognu u svojim mogućnostima svojim obiteljskim darom.
8. Tisak: ZVONA, Glas Koncila i ostali glasnici…