Sljedeći tjedan slavi se u Katoličkoj Crkvi:

• P. – Sv. Benvenut
• U. – Sv. Turibije
• S. – Sv. Katarina Švedska
• Č. – NAVJEŠTENJE GOSPODINOVO – BLAGOVIJEST
• P. – Sv. Montan i Maksima
• S. – Sv. Rupert

Sljedeća nedjelja je NEDJELJA MUKE GOSPODNJE ili CVJETNICA.

1. U utorak, 23. ožujka 2021. je DRUGI UTORAK ususret pobožnosti 13 utoraka u čast sv. Antunu Padovanskom, zaštitniku naše župe.
2. U srijedu, 24. ožujka 2021. od 9 sati pohoditi ćemo Vaše starije i bolesne za sakramente ispovijedi i pričesti. Ako ima onih koji nisu prijavljeni, a žele da ih se pohodi, možete ih upisati u župnom uredu.
3. U četvrtak 25. ožujka 2021. je svetkovina NAVJEŠTENJA GOSPODNJEGA – BLAGOVIJEST. Svete mise su u: 7 i 18 sati.
4. Sljedeća nedjelja je NEDJELJA MUKE GOSPODNJE ili CVJETNICA. Na svim misama biti će blagoslov maslinovih grančica, palmi ili drugog zelenog granja. Na misi u 9 sati biti će blagoslov grančica na Trgu sv. Antuna i svečana ulazna procesija. Na župnoj misi u 11 sati pjeva se Muka Gospodina našega Isusa Krista po Marku. Maslinove grančice moći ćete uzeti u predvorju crkve uz dobrovoljni prilog.
5. Sljedeće nedjelje na Cvjetnicu je naš tradicionalni Križni put „Od pileka do pileka„ Križni put započinje u 15 sati na našem Trgu sv. Antuna uz epidemiološke mjere. Križnog puta u crkvi navečer nema.
6. Na VELIKI PONEDJELJAK, 29. ožujka 2021. u 9 i 18.30 sati je Župna uskrsna ispovijed. Poslije svake ispovijedi je sveta Misa. Potaknite, osobito vjernike koje se dugo nisu ispovijedali da pristupe sakramentu pomirenja. Ispovijed će biti u skladu epidemioloških mjera.
7. Sljedeće nedjelje ponesite Caritasove kutijice “ZRNCA DOBROTE” koje ćemo prikazati kao znak našega odricanja kroz korizmu u prikaznoj procesiji u misi.
8. Povodom blagdana Uskrsa Župni Caritas poziva sve vjernike da trajne namirnice mogu donijeti za najpotrebnije – siromašne župljane u župni ured u uredovno vrijeme.
9. LJETNO RAČUNANJE VREMENA. Posljednju nedjelju ožujka 28. 03. 2021. stupa na snagu ljetno računanje vremena, sat pomičemo za jedan sat unaprijed. Nedjeljna večernja misa bit će u 19 sati.
10. U župnom uredu možete nabaviti monografiju i medalju župe. Sav novac od kupnji je namijenjen za potresom stradale na Banovini. Promičite pobožnost prema sv. Antunu, kupite kao uskrsni poklon.
11. HVALA obiteljima koje svojim obiteljskim darom doprinose za crkvene potrebe. Pozivamo i ostale obitelji da pomognu u svojim mogućnostima svojim obiteljskim darom.
12. Tisak: Nova ZVONA, Glas Koncila i ostali glasnici…