Sljedeći tjedan slavi se u Katoličkoj Crkvi:

• P. – Sv. Ivan Trogirski
• U. – SV. ELIZABETA UGARSKA, zaštitnica FSR-a
• S. – Posveta bazilika sv. Petra i Pavla
• Č. – Sv. Janja Asiška, djevica
• P. – Sv. Edmund
• S. – Prikazanje Blažene Djevice Marije

Sljedeća nedjelja je svetkovina ISUS KRIST KRALJ SVEGA STVORENJA –
34. NEDJELJA KROZ GODINU.

1. Danas obilježavamo 4. SVJETSKI DAN SIROMAŠNIH pod geslom „Pruži svoju ruku siromahu“ (usp. Sir 7, 32) koji je ustanovio papa Franjo, pozivajući time čitavu kršćansku zajednicu da pruži ruku siromasima, slabima, potrebitima, muškarcima i ženama čije se dostojanstvo gazi s ciljem da u cijelom svijetu kršćanske zajednice postaju sve više i sve bolje konkretni znak Kristove ljubavi prema posljednjima i najpotrebnijima,
2. U utorak, 17. studenoga 2020. je blagdan sv. Elizabete Ugarske, zaštitnice Franjevačkog svjetovnog reda i FRAME. Za ovaj blagdan želimo se pripremiti trodnevnicom od 14.11. -16.11. 2020. Franjevačka krunice je u 17.20 sati. Svim članovima FSR-a i FRAME čestitamo njihovu nebesku zaštitnicu.
3. U utorak, 17. studenoga 2020. u 18.00 sati je sveta misa za sve poginule, umrle i nestale hrvatske branitelje Domovinskog rata i žrtve obrane Vukovara i Škabrnje. Pozivamo Vas da u znak sjećanja na herojski grad Vukovar (18.11.1991.) upalimo svijeće i pomolimo se za sve žrtve Vukovara i naše Domovine Hrvatske.
4. Zbog epidemiološke situacije župni vjeronauk se nastavlja putem e-maila. Krizmanicima i prvopričesnicima slati ćemo radne materijale. U terminima župne kateheze dobit će sadržaje i materijale vezane uz pripremu za krizmu i prvu svetu pričest. Zahvaljujem se roditeljima na susretljivosti i organiziranosti.
5. Svete mise za sljedeću, 2021. godinu možete predbilježiti u župnom uredu.
6. U suvenirnici, na izlazu iz crkve možete nabaviti kalendare za narednu 2021. godinu.
7. HVALA obiteljima koje svojim obiteljskim darom doprinose za crkvene potrebe. Pozivamo i ostale obitelji da pomognu u svojim mogućnostima svojim obiteljskim darom.
8. Tisak: ZVONA, Glas Koncila i ostali glasnici…