Sljedeći tjedan slavi se u Katoličkoj Crkvi:

P. – Sv. Veridijana
U. – PRIKAZANJE GOSPODINOVO. SVIJEĆNICA
S. – Sv. Blaž, Vlaho, biskup i mučenik
Č. – Sv. Josip Leoniški, prezbiter
P. – Sv. Agata, djevica i mučenica
S. – Sv. Petar Krstitelj, Pavao Miki i dr., japanski mučenici

Sljedeća nedjelja je PETA NEDJELJA KROZ GODINU – DAN ŽIVOTA.

1. BLAGOSLOV OBITELJI – Od ponedjeljka, 8. veljače, uz epidemiološke mjere započinjemo s blagoslovom obitelji. Molimo Vas da se obvezno prijavite do sljedeće nedjelje 7. veljače, ako želite primiti svećenika u svoj dom. Prijavnicu za blagoslov obitelji možete uzeti na stoliću za tisak, ispunite ju i obvezno ju donesite u župni ured radi usklađivanja vremena blagoslova obitelji. Molimo da prigodom blagoslova stavite na stol križ, blagoslovljenu vodu i upalite svijeću. Radujemo se susretu s Vašom obitelji.
2. Sutra, u ponedjeljak, 1. veljače 2021. je sjednica Župnog pastoralnog i ekonomskog vijeća u 18.30 sati. Pozivnice možete uzeti u sakristiji.
3. U utorak, 2. veljače 2021. je blagdan PRIKAZANJE GOSPODINOVO ili SVIJEĆNICA, DAN POSVEĆENOG ŽIVOTA. Zahvaliti ćemo Bogu za sve redovnike, redovnice i Bogu posvećene laike u svijetu. Svete mise su u 7, 9 i 18 sati. Blagoslov svijeća je na svim misama, a procesija je u 18 sati. Svijeće ćete moći uzeti u predvorju crkve uz dobrovoljni prilog.
4. U srijedu, 3. veljače 2021. je slavlje sv. Blaža. Blagoslov grla i jabuka je na svakoj misi.
5. Ovaj tjedan započinje župni vjeronauk po redovitom rasporedu. Utorkom prvopričesnici, a četvrtkom krizmanici.
6. Nalazimo se u „GODINI SV. ANTUNA PADOVANSKOG“. 790 godina od preminuća sv. Antuna Padovanskog (13. 6. 1231.)
• svaki dan moli se Krunica sv. Antuna Padovanskog prije večernje mise.
• svaki utorak se 30 minuta prije sv. mise izlaže relikvijar sv. Antuna, slijedi molitva i na kraju blagoslov s moćima sv. Antuna.
• Potičemo vjernike da pišu molitve, zagovore, zavjete u čast sv. Antuna te ostavljaju na oltar sv. Antuna (neki čak i ostavljaju fotografije svojih bližnjih) te će se svaki utorak svečano prinositi kao molitvena nakana na oltar (molitve će se držati u našem župnom arhivu).
7. BIBLIJSKO – LITURGIJSKA ZAJEDNICA je utorkom nakon večernje mise. Pozivamo sve vjernike da se uključe u čitanje Božje Riječi na misama.
8. EUHARISTIJSKO KLANJANJE je četvrtkom nakon večernje mise.
SUBOTA u 9.00 je susret ministranata.
9. HVALA obiteljima koje svojim obiteljskim darom doprinose za crkvene potrebe. Pozivamo i ostale obitelji da pomognu u svojim mogućnostima svojim obiteljskim darom.
10. Tisak: ZVONA, Glas Koncila i ostali glasnici…