Sljedeći tjedan slavi se u Katoličkoj Crkvi:

• P. – Sv. Longin
• U. – Sv. Herbert
• S. – Sv. Patrik
• Č. – Sv. Salvador
• P. – SVETI JOSIP, zaručnik Bl. Dj. Marije
• S. – Sv. Ćiril Jeruzalemski

Sljedeća nedjelja je 5. KORIZMENA NEDJELJA

1. Dragi vjernici i štovatelji sv. Antuna, pozivamo Vas na sudjelovanje u pobožnosti 13 utoraka svetom Antunu koju ove godine započinjemo 16. ožujka 2021. Svaki utorak do proslave Sv. Antuna Padovanskog (13. lipnja) molimo pobožnost za njegov zagovor. Utorak je posvećen svetom Antunu jer su toga dana njegovi smrtni ostaci preneseni u Padovu i pokopani u crkvi sv. Marije, kasnije pretvorenoj u veličanstvenu Svečevu baziliku. Sveti je Antun “svetac svega svijeta”, a za našu župu i crkvu važan je i svima onima koji se njemu utječu. Povodom 790. godina preminuća sv. Antuna za svetkovinu sv. Antuna u nedjelju 13. lipnja 2021. sveto misno slavlje predvoditi će mons. Giorgio Lingua, apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj. To je važan dan za našu župu za koji se trebamo duhovno pripremiti.
Svakog utorka molitveno-liturgijski program započinje u 17.30 sati s krunicom sv. Antuna i litanijama, zatim slijedi blagoslov s relikvijama sv. Antuna. Nakon pobožnosti svetom Antunu slijedi sveta misa u 18/19 sati s prigodnom propovijedi. Molimo zajedno 13 utoraka krunicu na čast svetog Antunu Padovanskog s nakanom da nas Bog njegovim zagovorom oslobodi zaraznog koronavirusa, za učvršćenje vjere u našim obiteljima i za obraćenje grešnika. Možete pogledati plakat.
Potičemo vjernike da pišu molitve, zagovore, zavjete u čast sv. Antuna te ostavljaju na oltar sv. Antuna (neki čak i ostavljaju fotografije svojih bližnjih) te će se svaki utorak svečano prinositi kao molitvena nakana na oltar (molitve će se držati u našem župnom arhivu).
2. U petak, 19. ožujka 2021. je svetkovina SV. JOSIPA, zaručnika Bl. Dj. Marije. To je zaštitnik naše Domovine Hrvatske, očeva, radnika, djece, obitelji, izbjeglica, umirućih… Svete mise su u: 7, 9, i 18 sati. U povodu 150. obljetnice proglašenja svetog Josipa zaštitnikom sveopće Crkve papa je proglasio Godinu svetog Josipa uz koju su vezani i posebni oprosti.
Potpuni oprost u Godini sv. Josipa vjernici mogu zadobiti kada se ispune tri uobičajena uvjeta za postizanje oprosta (sakrament ispovijedi, pričest i molitva na nakane Svetog Oca).
3. Povodom blagdana Uskrsa Župni Caritas poziva sve vjernike da trajne namirnice mogu donijeti za najpotrebnije – siromašne župljane u župni ured u uredovno vrijeme.
4. Ovih dana pohoditi ćemo Vaše starije i bolesne za sakramente ispovijedi i pričesti. Ako ima onih koji nisu prijavljeni, a žele da ih se pohodi, možete ih upisati u župnom uredu.
5. HVALA obiteljima koje svojim obiteljskim darom doprinose za crkvene potrebe. Pozivamo i ostale obitelji da pomognu u svojim mogućnostima svojim obiteljskim darom.
6. Tisak: ZVONA, Glas Koncila i ostali glasnici…