Sljedeći tjedan slavi se u Katoličkoj Crkvi:

• P. – Sv. Dimitrije Srijemski, mučenik
• U. – Sv. Frumencije, biskup
• S. – SV. ŠIMUN I JUDA TADEJ, apostoli
• Č. – Sv. Hermelinda
• P. – Sv. German, biskup
• S. – Sv. Alfonz Rodriguez

Sljedeća nedjelja je svetkovina SVI SVETI – 31. NEDJELJA KROZ GODINU.

1. U nedjelju, 1. studenoga je svetkovina SVI SVETI. Zapovijedani je blagdan. Mise su nedjeljnim rasporedom: 7, 9, 11 i 18 sati. Sveta misa za sve naše pokojne na gradskom groblju kod mrtvačnice u Čakovcu je u 15 sati.
2. U ponedjeljak, 2. studenoga je DUŠNI DAN – Spomen svih vjernih pokojnika. Mise su u 7 i 18 sati. Molitva Srednjeg časa na groblju Čakovec je kod grobnice franjevaca u 11.45 sati za sve pokojne.
3. Budući da se vjernici tradicionalno za blagdane Svi svete i Dušni dan okupljaju na grobljima i misama zadušnicama što će sada biti ograničeno zbog epidemioloških mjera, Apostolska pokorničarna dekretom je omogućila da se potpuni oprost za pokojne može dobiti tijekom cijeloga mjeseca studenoga, a ne samo kako je uobičajeno u osmini, od 1. do 8. studenoga. Usto, vjernici mogu sami odlučiti kada će ispuniti uvjete, koji su pohod grobljima, sudjelovanje na misi, molitva Očenaša i Vjerovanje, sakrament pomirenja i pričest te molitva na nakanu Svetoga Oca.
4. Caritas Varaždinske biskupije Vas poziva da kupnjom lampaša za grobove pokojnih
(10 KN) činite dobro onima kojima je Vaša pomoć najpotrebnija.
5. Listopadske pobožnosti su uz večernju misu. Molitva krunice je u 18.20 sati, a sveta misa u 18 sati.
6. HVALA obiteljima koje svojim obiteljskim darom doprinose za crkvene potrebe. Pozivamo i ostale obitelji da pomognu u svojim mogućnostima svojim obiteljskim darom.
7. Tisak: ZVONA, Glas Koncila i ostali glasnici…