Sljedeći tjedan slavi se u Katoličkoj Crkvi:

• P. – SVETI NAŠ OTAC FRANJO
• U. – Sv. Placid i Mavro
• S. – Sv. Bruno, prezbiter
• Č. – Bl. Djevica Marija od Krunice
• P. – Sv. Šimun
• S. – Sv. Dionizije

Sljedeća nedjelja je 28. NEDJELJA KROZ GODINU – DAN ZAHVALE ZA BOŽJA DOBROČINSTVA.

1. Danas je prva nedjelja u mjesecu listopadu. Molimo za svećenička i redovnička zvanja. Svoj dar za sjemenište možete ostaviti pri izlazu iz crkve. Hvala Vam na Vašoj dobroti.
2. Sutra, u ponedjeljak, 4. listopada 2021. na blagdan sv. Franje Asiškoga svete mise su u 7 i 19 sati.
3. Mjesec listopad je MISIJSKI MJESEC kada se prisjećamo svih misionara koji širom svijeta navješćuju Božju riječ i svojim djelima i nesebičnom žrtvom pomažu potrebitima. I ove godine na simboličan način obilježit ćemo ovaj mjesec, počevši od uređenja prostora ispred oltara, te prigodnih škrabica u koje župljani mogu dati svoje darove, prodajom knjiga i dr… Svi smo pozvani biti produžene ruke misionarima, molitvom, darom i sviješću o misijama.
• U utorak, 5. listopada 2021. poslije svete mise u 19 sati naša župljanka Vlatka Sedlar svjedočiti će o misijama u Ekvadoru gdje volontira već 10 godina.
• Svakodnevnu molitvu svete krunice prije svete mise tijekom mjeseca listopada, mjeseca Kraljice sv. krunice i Kraljice misija posvetit ćemo za rast i izgradnju naše misionarske svijesti, poslanja koje kao vjernici trebamo ostvarivati u svojoj obitelji, župi i javnom životu, te za misionare u misijskim zemljama.
• U nedjelju, 17. listopada 2021. fra Gerard Žerdin, biskup u Peruu predvoditi će svete mise.
• Molili bi da djeca prikupljaju svoj dar za misije, a bit će znakovito da ga predaju na Misijsku nedjelju 24. listopada 2021. kao prikazni dar. Kutijice imate na stoliću za tisak.
4. Sljedeće nedjelje je DAN ZAHVALNOSTI ZA BOŽJA DOBROČINSTVA („DAN KRUHA“). Na svetim misama zahvaliti ćemo Bogu za plodove zemlje i ljudskog rada. Molili bih Vas ako imate plodova zemlje da donesete u župni ured ovaj tjedan.
Poslije mise u 9 sati pozivamo sve vjeroučenike od 1. do 4. razreda i njihove obitelji te učenike od 5. do 8. razreda na druženje uz igru i okrepu u dvorištu crkve – time ćemo započeti ovogodišnje župne susrete za sve vjeroučenike naše župe koji će se održavati jednom mjesečno, a bit će najavljeni u župnim oglasima, na web stranici župe i na satu školskog vjeronauka. Molimo roditelje, bake i djedove da dođu s djecom i potaknu ih na sudjelovanje u susretima priređenima za njih, a koji su dio župne kateheze, priprave za sakramente i kršćanske formacije naših najmlađih članova obitelji i župne zajednice.
5. Caritas Varaždinske biskupije Vas poziva da kupnjom lampaša za grobove pokojnih
(10 KN) činite dobro onima kojima je Vaša pomoć najpotrebnija. Ova Caritasova akcija se zove „OVA SVIJEĆA GORI DUŽE“. Možete ih uzeti na izlazu iz crkve.
6. Listopadske pobožnosti su uz večernju misu. Molitva krunice je u 18.20 sati, a sveta misa u 19 sati.
7. HVALA obiteljima koje svojim obiteljskim darom doprinose za crkvene potrebe. Pozivamo i ostale obitelji da pomognu u svojim mogućnostima svojim obiteljskim darom.
8. Tisak: ZVONA, Glas Koncila i ostali glasnici… Molitvenik sv. Antuna.