Sljedeći tjedan slavi se u Katoličkoj Crkvi:

• P. – Sv. Placid i Mavro
• U. – Sv. Bruno, prezbiter
• S. – Bl. Djevica Marija od Krunice
• Č. – Sv. Šimun
• P. – Sv. Dionizije
• S. – Sv. Danijel i franjevački mučenici

Sljedeća nedjelja je 28. NEDJELJA KROZ GODINU.

1. Danas je svetkovina sv. Franje Asiškog (1182.-1226.), utemeljitelja tri franjevačka Reda. Kao glasnici velikoga Kralja, radosno kročimo ovim svijetom po primjeru asiškog Siromaška koji i danas tako snažno progovara Crkvi i svim ljudima. Zajedno s članovima Trećeg franjevačkog reda gradimo civilizaciju ljubavi i mira, uprisutnjujući karizmu serafskog Oca Franje u Čakovcu, Međimurju i cijeloj nam Domovini. Mir i dobro. Vaši franjevci!
2. Današnja milostinja – milodar po odredbi pape Franje prikuplja se za „PETROV NOVČIĆ“. Ovom kolektom svjedočimo našu povezanost i vjernost s Petrom naših dana i Katoličkom crkvom. Riječ je o vjerničkoj solidarnosti s papom da bi mogao obavljati redovite poslove, ali i priskočiti pojedinim mjesnim crkvama u pomoć pogotovu ako dođe do posebnih potreba. Primjerice, uslijed ratnih sukoba ili prirodnih nepogoda. Svoj novčani prilog možete ostaviti na izlazu iz crkve.
3. Sljedeće nedjelje je DAN ZAHVALE ZA BOŽJA DOBROČINSTVA („Dan kruha“). Na svetim misama zahvaliti ćemo Bogu za plodove zemlje i ljudskog rada. Molili bih Vas ako imate plodova zemlje da donesete u župni ured ovaj tjedan.
4. Molio bih lijepo roditelje da prijave svoju djecu za sakramente prve svete pričesti i krizme. Ovaj prošli tjedan su bile prijave. Treba doći jedan roditelj ili skrbnik sa ispunjenom prijavnicom, suglasnosti za obradu osobnih podataka i Župnom obiteljskom knjižicom. Prijave su još do ove srijede 7. listopada 2020. u uredovno vrijeme župnog ureda.
5. Pozivamo sve vjernike, koji osjećaju poziv da žive po primjeru svetog Franje u franjevačkoj svjetovnoj duhovnosti, da se pridruže našem Mjesnom bratstvu Franjevačkog svjetovnog Reda (FSR).
6. HVALA obiteljima koje svojim obiteljskim darom doprinose za crkvene potrebe. Pozivamo i ostale obitelji da pomognu u svojim mogućnostima svojim obiteljskim darom.
7. Tisak: ZVONA, Glas Koncila i ostali glasnici…