Sljedeći tjedan slavi se u Katoličkoj Crkvi:

• P. – Sv. Vjenceslav, mučenik
• U. – SV. MIHAEL, GABRIJEL I RAFAEL, arkanđeli
• S. – Sv. Jeronim, prezbiter i crkveni naučitelj
• Č. – Sv. Terezija od Djeteta Isusa, djevica i crkvena naučiteljica
• P. – Sv. Anđeli Čuvari
• S. – Preminuće sv. našeg oca Franje

Sljedeća nedjelja je SVETI NAŠ OTAC FRANJO (27. NEDJELJA KROZ GODINU).

1. Od četvrtka, 1. listopada počinju listopadske pobožnosti. Krunica i litanije Majke Božje se mole u 18,2o sati, a zatim slijedi sveta misa u 19,oo sati.
2. Od 1. – 3. listopada (četvrtka do subote) je trodnevnica prema svetkovini SVETOG NAŠEG OCA FRANJE. Franjevačka krunica je u 18,2o sati, a u 19,oo sati je sveta misa. U subotu, navečer za vrijeme svete mise biti će Obred preminuća serafskog oca Franje.
3. Prijave za sakramente prve pričesti i krizme su ovaj tjedan od utorka do subote u uredovno vrijeme župnog ureda. Treba doći jedan roditelj ili skrbnik sa ispunjenom prijavnicom, suglasnosti za obradu osobnih podataka i Župnom obiteljskom knjižicom.
4. REDOVITI SUSRETI U TJEDNU:
ŽUPNI VJERONAUK:
PRVOPRIČESNICI IMAJU UTORKOM
POSLIJE PODNE 3A II. OŠ 3 B II. OŠ 3 – III. OŠ
14.00 – 14.40 14.50 – 15.30 15.40 – 16.20
PRIJE PODNE 9 – 9.40
KRIZMANICI – ČETVRTKOM
POSLIJE PODNE 8A II. OŠ 8 B II. OŠ 8 – III. OŠ
13.30 – 14.10 14.20 – 15.00 15.10 – 15.50
PRIJE PODNE 9 – 9.40

MINISTRANTI imaju susret subotom u 9 sati.
MLADI imaju susret petkom u 19.30 sati.
ŽUPNI ZBOR ima probe pjevanja petkom u 19.30 sati.

5. Zbog trenutačne zdravstvene situacije, papa Franjo odredio je da će se ove godine milodar „PETROV NOVČIĆ“, koji se tradicionalno prikuplja za svetkovinu sv. Petra i Pavla 29. lipnja, ove godine prikupljati na 27. nedjelju kroz godinu koja pada sljedeće nedjelje 4. listopada. Milodar „Petrov novčić“ predstavlja znak vjerničke solidarnosti s Papom da bi mogao obavljati redovite poslove, ali i kako bi u trenucima posebnih potreba, kao što su rat ili prirodne nepogode, mogao pomoći mjesnim Crkvama.
6. Pozivamo sve vjernike, koji osjećaju poziv da žive po primjeru svetog Franje u franjevačkoj svjetovnoj duhovnosti, da se pridruže našem Mjesnom bratstvu Franjevačkog svjetovnog Reda (FSR).
7. Prof. Ivana Koprivnjak vraća se u svoj rodni grad Osijek. Zahvaljujem joj na služenju i animiranju mladih u našoj Župi. Vođenju „Teen STAR-a“ i Zajednice mladih. Hvala!
8. HVALA obiteljima koje svojim obiteljskim darom doprinose za crkvene potrebe. Pozivamo i ostale obitelji da pomognu u svojim mogućnostima svojim obiteljskim darom.
9. Tisak: nova ZVONA, Glas Koncila i ostali glasnici…