Sljedeći tjedan slavi se u Katoličkoj Crkvi:

• P. – SV. BARTOL, apostol
• U. – Sv. Ljudevit, kralj, zaštitnika FSR-a
• S. – Sv. Anastazije Solinski
• Č. – Sv. Monika
• P. – Sv. Augustin, biskup i crkveni naučitelj
• S. – Mučeništvo sv. Ivana Krstitelja

Sljedeća nedjelja je 22. NEDJELJA KROZ GODINU.

1. Naša župa organizira 2. Zahvalno hodočašće pješačenjem od Čakovca do Marije Bistrice od petka do nedjelje, 4. – 6. rujna 2020. godine. Poučeni pozitivnim iskustvom od prošle godine i ove 2020. godine organiziramo hodočašće pješačenjem u HRVATSKO NACIONALNO SVETIŠTE MAJKE BOŽJE BISTRIČKE.
HODOGRAM PJEŠAČENJA
PETAK, 04. 09. 2020 u 21.00 sati – Blagoslov hodočasnika
21.15 sati – polazak iz Čakovca od župne crkve sv. Antuna Padovanskoga.
Odmorišta: Kapucinski trg u Varaždinu, kroz noć stajemo prema potrebi. Rani doručak je na Planinarskom domu „Pokojec“ – na Ivanščici – 434 m nadmorske visine. Nastavljamo prema Budinščina – Konjščina – OKUPLJANJE NA VINSKOM VRHU.
NAPOMENA: Potrebna je udobna obuća za hodanje, planinarski štapovi, svjetiljka – noćne lampe, reflektirajući prsluk. Svaki sudionik dužan je poštivati odluke i uputstva vodiča. Hodočašće je na vlastitu odgovornost. Svaki sudionik potvrđuje da je upoznat s težinom i zahtjevima staze koja je duga 56,8 km. Logistička je podrška te medicinska skrb.
PROGRAM HODOČAŠĆA U MARIJI BISTRICI
SUBOTA, 05.09.2020.
18.00 sati – SVETA MISA
20.30 sati – PUT SVJETLA
NEDJELJA, 06.09.2020.
09.00 sati – KRIŽNI PUT
11.00 sati – SVEČANA SVETA MISA
Prijave se primaju do 30.08.2020. radi organizacije prijevoza, te spavanja u Mariji Bistrici. Dodatne informacije neposredno pred hodočašće, ovisno od kretanja vremenskih prilika tijekom tjedna. Povratak autobusom prema dogovoru u nedjelju poslije podne.
2. U župnom uredu možete nabaviti monografiju i medalju župe. Medalje su izrađene u maloj ediciji od 100 komada prigodom 20. obljetnice naše Župe. Promičite pobožnost prema sv. Antunu, kupite kao poklon…
3. HVALA obiteljima koje svojim obiteljskim darom doprinose za crkvene potrebe. Pozivamo i ostale obitelji da pomognu u svojim mogućnostima svojim obiteljskim darom.
4. Tisak: ZVONA, Glas Koncila i ostali glasnici…