Sljedeći tjedan slavi se u Katoličkoj Crkvi:

P. – Sv. Ambrozije, biskup i crkveni naučitelj
U. – BEZGREŠNO ZAČEĆE BL. DJ. MARIJE
S. – Sv. Petar Fourier
Č. – Bl. Dj. Marija Loretska
P. – Sv. Damaz, papa
S. – Liturgija kvatri, BDM Guadalupska

Sljedeća nedjelja je TREĆA NEDJELJA DOŠAŠĆA – NEDJELJA CARITASA

1. Danas je prva nedjelja u mjesecu prosincu. Molimo za svećenička i redovnička zvanja. Svoj dar za sjemenište možete ostaviti pri izlazu iz crkve. Hvala Vam na Vašoj dobroti.
2. U utorak, 8. prosinca je svetkovina BEZGREŠNOG ZAČEĆA BL. DJ. MARIJE. Svete mise su u: 6.00 i 18.00 sati.
3. Kroz vrijeme došašća mise zornice su u 6.00 sati, svakim danom, osim nedjelje. Sljedeće subote, 12. prosinca 2020., uvečer u 18.00 sati je pred našom crkvom paljenje TREĆE svijeće na adventskom vijencu.
3. Ovaj tjedan je zimski kvatreni tjedan u kojem su kršćani pozvani na intenzivniju molitvu te djela pokore i ljubavi. Tjedan je posvećen kršćanskoj dobrotvornosti i zahvaljivanju za Božja dobročinstva. Tjedan završava liturgijom kvatri u subotu, 12. prosinca.
4. Sljedeća nedjelja je Nedjelja Caritasa. Skupljaju se prilozi za potrebne i siromašne. To je prigoda da svojim milodarima podupremo župni, biskupijski i nacionalni Caritas i pokažemo zajedništvo s našim obiteljima koje trpe razne oskudice. Trajne namirnice možete donijeti u župni ured u uredovno vrijeme.
5. SLAVLJE SAKRAMENTA ISPOVIJEDI. Velike Božićne ispovijedi neće biti. Potičemo sve vjernike da se ispovijede u vremenu priprave za Božić. Ispovijedamo svaki dan za vrijeme misa, za vrijeme zornice u 6.00 sati te večernje mise u 18.00 sati. Nedjeljom ispovijedamo za vrijeme svake mise. Ispovijedite se te radosna srca dočekajte blagdan Božić.
6. POBOŽNOST U ČAST SV. ANTUNU PADOVANSKOM. Svaki utorak, od 16.00 sati ćemo svečano stavljati relikvijar – močnik sv. Antuna gdje možete doći na osobnu molitvu.
30 minuta prije sv. mise slijedi molitva i na kraju blagoslov s moćima sv. Antuna.
Pozivamo vas da svoje molitve napišete na papirić te ostavite u košaricu na oltaru sv. Antuna koje ćemo prikazivati svakoga utorka. Molimo, zahvalimo, zavjetujmo se i zagovorimo sv. Antunu.
7. EUHARISTIJSKO KLANJANJE. Četvrtkom, od 16.00 sati ćemo staviti na glavni oltar Presveti Oltarski Sakrament gdje možete doći na osobnu molitvu.
8. OBILAZAK STARIH I BOLESNIH U KUĆAMA. Molimo ukućane da prijave svoje bolesnike i starije osobe koji ne mogu doći u crkvu da ih posjetimo te da se za Božić ispovijede i pričeste uz pridržavanje propisanih mjera.
9. U suvenirnici, na izlazu iz crkve možete nabaviti naše župne kalendare za narednu 2021. godinu, monografiju, medalju, čestitke, kipove sv. Antuna i dr.
10. HVALA obiteljima koje svojim obiteljskim darom doprinose za crkvene potrebe. Pozivamo i ostale obitelji da pomognu u svojim mogućnostima svojim obiteljskim darom.
11. Tisak: ZVONA, Glas Koncila i ostali glasnici…