Sljedeći tjedan slavi se u Katoličkoj Crkvi:

• P. – Bl. Augustin Kažotić, biskup
• U. – Sv. Ivan Marija Vianney, prezbiter
• S. – Gospa Snježna, Posveta Bazilike sv. Marije Velike
• Č. – PREOBRAŽENJE GOSPODINOVO
• P. – Sv. Siksto II., papa i drugovi, mučenici, Sv. Kajetan, prezbiter
• S. – SV. DOMINIK, prezbiter

Sljedeća nedjelja je 19. NEDJELJA KROZ GODINU.

1. DANAS JE BLAGDAN GOSPE OD ANĐELA ILI PORCIJUNKULA. Svete mise su: u 7, 9 i u 19 sati u našoj crkvi. Na blagdan Gospe od Anđela može se zadobiti potpuni oprost, tzv. „porciunkulski“, u svim franjevačkim crkvama i oratorijima te u svim bazilikama, svetištima i župnim crkvama. Da bi se zadobio taj oprost potrebno je pohoditi crkvu i u njoj izmoliti „Oče naš“ i „Vjerovanje“, pristupiti sakramentu ispovijedi, ako je potrebno, pričestiti se te moliti na nakanu Svetoga Oca. Oprost se može zadobiti samo jedanput. Pohod crkvi može se obaviti od podneva prethodnoga dana do ponoći.
U crkvi sv. Nikole biskupa misa u samostanskom dvorištu je u 10 sati. Misno slavlje predvodi mons. Vjekoslav Huzjak, bjelovarski biskup.
2. Danas je prva nedjelja u mjesecu. Molimo za duhovna zvanja i darujemo za
sjemenište. Svoj dobrovoljni prilog možete ostaviti na izlazu iz crkve. Hvala Vam na Vašoj dobroti.
3. U srijedu, 5. kolovoza 2020. godine je DAN POBJEDE I DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI I DAN HRVATSKIH BRANITELJA. Hrvatska slavi spomen na pobjedu u Domovinskom ratu. Na taj datum 1995. godine Hrvatska vojska je u vojno-redarstvenoj akciji Oluja prije 25 godina oslobodila grad Knin i najveći dio zaposjednutoga hrvatskog teritorija. Na misi u 19 sati ćemo zahvaliti i moliti za našu Domovinu Hrvatsku.
4. Naša župa organizira 2. ZAHVALNO ZAVJETNO HODOČAŠĆE PJEŠAČENJEM U MARIJU BISTRICU. Krenuli bi u noći s petak na subotu 4. – 5. rujna 2020. Prijaviti se možete u župnom uredu do 30. kolovoza. Na oglasnoj ploči možete pročitati sve pojedinosti.
5. U župnom uredu možete nabaviti monografiju i medalju župe. Medalje su izrađene u maloj ediciji od 100 komada prigodom 20. obljetnice naše Župe. Promičite pobožnost prema sv. Antunu, kupite kao poklon…
6. HVALA obiteljima koje svojim obiteljskim darom doprinose za crkvene potrebe. Pozivamo i ostale obitelji da pomognu u svojim mogućnostima svojim obiteljskim darom.
7. Tisak: Nova ZVONA, Glas Koncila i ostali glasnici…