Sljedeći tjedan slavi se u Katoličkoj Crkvi:

• P. – Sv. Klement Ohridski, Gorazd i dr.
• U. – Sv. Nazarije i Celzo
• S. – Sv. Marta
• Č. – Sv. Petar Krizolog, biskup i crkveni naučitelj
• P. – Sv. Ignacije Lojolski, prezbiter
• S. – Sv. Alfonz Marija de Liguori, biskup i crkveni naučitelj

Sljedeća nedjelja je 18. NEDJELJA KROZ GODINU – BL. DJEVICA MARIJA ANĐEOSKA – PORCIJUNKULA.

1. U nedjelju, 2. kolovoza 2020. je blagdan Gospe od Anđela ili Porcijunkula. Svete mise su: u 7, 9 i u 19 sati u našoj crkvi. Na blagdan Gospe od Anđela može se zadobiti potpuni oprost, tzv. „porciunkulski“, u svim franjevačkim crkvama i oratorijima te u svim bazilikama, svetištima i župnim crkvama. Da bi se zadobio taj oprost potrebno je pohoditi crkvu i u njoj izmoliti „Oče naš“ i „Vjerovanje“, pristupiti sakramentu ispovijedi, ako je potrebno, pričestiti se te moliti na nakanu Svetoga Oca. Oprost se može zadobiti samo jedanput. Pohod crkvi može se obaviti od podneva prethodnoga dana do ponoći.
U crkvi sv. Nikole biskupa svečana procesija ulicama grada i misa u samostanskom dvorištu u 10.00 sati. Misno slavlje predvodi mons. Vjekoslav Huzjak, bjelovarski biskup.
2. Naša župa organizira 2. Zahvalno hodočašće pješačenjem u Mariju Bistricu. Krenuli bi u noći s petak na subotu 4. – 5. rujna 2020. Prijaviti se možete u župnom uredu do 30. kolovoza. Na oglasnoj ploči možete pročitati sve pojedinosti.
3. U župnom uredu možete nabaviti monografiju i medalju župe. Medalje su izrađene u maloj ediciji od 100 komada prigodom 20. obljetnice naše Župe. Promičite pobožnost prema sv. Antunu, kupite kao poklon…
4. HVALA obiteljima koje svojim obiteljskim darom doprinose za crkvene potrebe. Pozivamo i ostale obitelji da pomognu u svojim mogućnostima svojim obiteljskim darom.
5. Tisak: Nova ZVONA, Glas Koncila i ostali glasnici…