Sljedeći tjedan slavi se u Katoličkoj Crkvi:

• P. – Sv. Joakim i Ana, roditelji Bl. Dj. Marije
• U. – Sv. Klement Ohridski, Gorazd i dr.
• S. – Sv. Nazarije i Celzo
• Č. – Sv. Marta
• P. – Sv. Petar Krizolog, biskup i crkveni naučitelj
• S. – Sv. Ignacije Lojolski, prezbiter

Sljedeća nedjelja je 18. NEDJELJA KROZ GODINU.

1. Danas slavimo 1. Svjetski dan djedova, baka i starijih osoba. Starije osobe mogu dobiti oprost sudjelovanjem na nekoj od svetih misa povodom Svjetskoga dana. S obzirom na stalnu zdravstvenu krizu i činjenicu da neke starije osobe ne mogu osobno nazočiti misi iz zdravstvenih razloga, oprost se proširuje i na one koje u misnom slavlju sudjeluju posredstvom televizije, radija ili interneta. Oprost se daje i svima onima koji na Svjetski dan izvrše »djelo milosrđa« posjećujući stariju usamljenu osobu. Čestitamo Svjetski dan djedova, baka i starijih osoba.
2. Naša župa organizira 2. ZAVJETNO HODOČAŠĆE GRADA ČAKOVCA MAJCI BOŽJOJ BISTRIČKOJ. Krenuli bi u noći s petak na subotu 3. – 4. rujna 2021. Prijaviti se možete u župnom uredu do 30. kolovoza radi organizacije prijevoza te spavanja u Mariji Bistrici. Na oglasnoj ploči možete pročitati sve pojedinosti.
3. U crkvi sv. Nikole biskupa, u petak 30. srpnja 2021. je otvorenje Porcijunkulskog proštenja i početak trodnevnice s početkom u 18 sati, a predvoditi će je fra Vjeran Lazić.
4. HVALA obiteljima koje svojim obiteljskim darom doprinose za crkvene potrebe. Pozivamo i ostale obitelji da pomognu u svojim mogućnostima svojim obiteljskim darom.
5. Tisak: Nova ZVONA, Glas Koncila i ostali glasnici… Molitvenik sv. Antuna.