Sljedeći tjedan slavi se u Katoličkoj Crkvi:

P. – SV. ANDRIJA APOSTOL
U. – Sv. Natalija
S. – Sv. Blanka
Č. – Sv. Franjo Ksaverski, prezbiter
P. – Sv. Barbara, djevica i mučenica
S. – Sv. Saba

Sljedeća nedjelja je DRUGA NEDJELJA DOŠAŠĆA – SV. NIKOLA, biskup

1. Kroz vrijeme došašća mise zornice su u 6.00 sati, svakim danom, osim nedjelje. Sljedeće subote, 5. prosinca 2020., uvečer u 18.00 sati je pred našom crkvom paljenje DRUGE svijeće na adventskom vijencu.
2. SLAVLJE SAKRAMENTA ISPOVIJEDI. Velike Božićne ispovijedi neće biti. Potičemo sve vjernike da se ispovijede u vremenu priprave za Božić. Ispovijedamo svaki dan za vrijeme misa, za vrijeme zornice u 6.00 sati te večernje mise u 18.00 sati. Nedjeljom ispovijedamo za vrijeme svake mise. Ispovijedite se te radosna srca dočekajte blagdan Božić.
3. CRKVA će biti otvorena tokom cijeloga dana za osobnu pobožnost, osobito kako bi i oni – koji se zbog osobne zdravstvene situacije možda boje dolaziti kada je prisutno više ljudi – mogli doći, pomoliti se, ali i pronaći ondje svog svećenika za koju riječ, razgovor ili ispovijed.
4. POBOŽNOST U ČAST SV. ANTUNU PADOVANSKOM. Svaki utorak, od 16.00 sati ćemo svečano stavljati relikvijar – močnik sv. Antuna gdje možete doći na osobnu molitvu.
30 minuta prije sv. mise slijedi molitva i na kraju blagoslov s moćima sv. Antuna.
Pozivamo vas da svoje molitve napišete na papirić te ostavite u košaricu na oltaru sv. Antuna koje ćemo prikazivati svakoga utorka. Molimo, zahvalimo, zavjetujmo se i zagovorimo sv. Antunu.
5. EUHARISTIJSKO KLANJANJE. Od ovoga četvrtka, od 16.00 sati ćemo staviti na glavni oltar Presveti Oltarski Sakrament gdje možete doći na osobnu molitvu.
6. OBILAZAK STARIH I BOLESNIH U KUĆAMA. Molimo ukućane da prijave svoje bolesnike i starije osobe koji ne mogu doći u crkvu da ih posjetimo te da se za Božić ispovijede i pričeste uz pridržavanje propisanih mjera.
7. Župni Caritas poziva sve vjernike da trajne namirnice mogu donijeti za najpotrebnije župljane u župni ured u uredovno vrijeme.
8. ŽUPNI URED radi od 9.00 – 10.00 i 16.30 – 17.30 sati, te subotom: 9.00 – 10.00 sati.
9. Na stoliću pokraj tiska možete uzeti Caritasove kutijice te kroz došašće prikupljati svoje obiteljske priloge za potrebe župnog Caritasa.
10. Sljedeće, 2021. godine navršavaju se važne obljetnice u našoj Župi: 790 godina od preminuća sv. Antuna Padovanskog (13. 6. 1231.), 45 godina od prvog pisanoga spomena da Čakovec treba novu župu i 20 godina Župnog Caritasa. Stoga ćemo proglasiti „GODINU ŽUPE SV. ANTUNA PADOVANSKOG“ u našoj župi koja će trajati od danas, 1. nedjelje Došašća, 29. studenoga 2020. do blagdana Krista Kralja, 21. studenoga 2021. godine. Od danas:
• svaki dan moli se Krunica sv. Antuna Padovanskog prije večernje mise.
11. U suvenirnici, na izlazu iz crkve možete nabaviti naše župne kalendare za narednu 2021. godinu, monografiju, medalju, čestitke, kipove sv. Antuna i dr.
12. HVALA obiteljima koje svojim obiteljskim darom doprinose za crkvene potrebe. Pozivamo i ostale obitelji da pomognu u svojim mogućnostima svojim obiteljskim darom.
13. Tisak: ZVONA, Glas Koncila i ostali glasnici…