Start date: 16/03/2021

End date: 13/06/2021

Vrijeme: 17:30-18:45

“Per Antonium ad Jesum (Po Antunu k Isusu.)” ovo su riječi što ih je izrekao papa Pijo XI. prigodom sedme stogodišnjice od smrti sv. Antuna. Svetog Antuna poznajemo kao velikog ljubitelja šutnje i molitve, velikog učitelja duhovnog života, živi primjer kreposti i svetosti, danas moćni zagovornik kod Boga.
Nalazimo se u “Godini Župe sv. Antuna Padovanskog”. Ove godine obilježavamo 790 godina njegova preminuća.
Dragi vjernici i štovatelji sv. Antuna, pozivamo vas na sudjelovanje u pobožnosti 13 utoraka svetom Antunu koju ove godine započinjemo 16. ožujka 2021. Svaki utorak do proslave Sv. Antuna Padovanskog (13. lipnja) molimo pobožnost za njegov zagovor. Utorak je posvećen svetom Antunu jer su toga dana njegovi smrtni ostatci preneseni u Padovu i pokopani u crkvi sv. Marije, kasnije pretvorenoj u veličanstvenu Svečevu baziliku.
Utorak je na spomen 13. lipnja, datum preminuća ovog omiljenog sveca. Sveti je Antun “svetac svega svijeta”, a za našu župu i crkvu važan je i svima onima koji se njemu utječu.
Svakog utorka molitveno-liturgijski program započinje u 17.30 sati s krunicom sv. Antuna i litanijama, zatim slijedi blagoslov s relikvijama sv. Antuna. Nakon pobožnosti svetom Antunu slijedi sveta misa u 18/19 sati s prigodnom propovijedi.
Molimo zajedno 13 utoraka krunicu na čast svetog Antunu Padovanskog s nakanom da nas Bog njegovim zagovorom oslobodi zaraznog koronavirusa, za učvršćenje vjere u našim obiteljima i za obraćenje grešnika.
SVI STE DOBRODOŠLI!

Plakat!