Start date: 03/10/2020

End date: 05/10/2020

Vrijeme: 18:00

Dokumentarni film Stepinac–Kardinal i njegova savjest scenaristice i redateljice Višnje Starešina počinje s prikazivanjem od 24. rujna 2020. u kinima diljem Hrvatske. Nakon zagrebačke svečane premijere u Hrvatskom narodnom kazalištu u veljači te prikazivanja na Pula Film Festivalu u rujnu ove godine otvara se mogućnost da film vidi i šira publika. Film je nastao u produkciji Interfilma i Hrvatskog katoličkog sveučilišta.
Film priča priču o iznimnoj osobnosti Alojzija Stepinca, kako se svojedobno najmlađi nadbiskup na svijetu nosio s izazovima najokrutnijih autoritarnih i totalitarnih režima 20. stoljeća. Zašto je za Pavelića bio „magarac“, a za Tita postao neprijatelj br. 1? Zašto je u Titovoj Jugoslaviji suđen, a u slobodnoj Americi slavljen kao simbol otpora komunizmu u porobljenoj Europi? Što je činio i kako se čovjek i nadbiskup Alojzije Stepinac nosio s posljedicama svojih izbora u najsloženijim povijesnim vremenima?
Vjerujemo da ćete dati svoju podršku ovom važnom projektu, prepoznavši njegovu vrijednost za našu Crkvu i Domovinu i svjedočanstvo života i svetosti blaženog Alojzija Stepinca.

Plan projekcija u prilogu.

https://zupa-cakovec-jug.com/wp-content/uploads/2020/09/Stepinac-projekcije.jpg

.